Yolu Olmayan Mezarlığa Dürbünle Ziyaret Eden Yaşlı Adamın Hüzünlü Hikayesi

Yolu Olmayan Mezarlığa Dürbünle Ziyaret Eden Yaşlı Adamın Hüzünlü Hikayesi
14:50 - Ekim 25 2024 Cuma

Tokat’ta devam eden çevre yol çalışmaları sebebiyle Aksu Mezarlığı’ndaki kabirlerden bazıları yeni yere taşınırken, bazıları ise yola uzak oldukları gerekçesiyle yerlerinde bırakıldı. Bu durum, mezarlıkta yakınlarının kabirleri bulunan 67 yaşındaki Hüseyin Semih Terzi için büyük bir engel teşkil ediyor. Yaşlı adam, mezar ziyareti yapabilmek için büyük çaba harcamasına rağmen, mevcut yol koşulları nedeniyle mezarlığa ulaşamıyor.

Terzi, mezarlığa en yakın noktaya arabasıyla gelip, ardından dürbünle yaklaşık 80 metre mesafeden kabirleri görebiliyor ve dualarını ediyor. Anne, baba ve kardeşinin mezarlarını ziyaret edememenin yanı sıra, bu durum onu duygusal olarak da derinden etkiliyor. ‘Kendi memleketimde gurbette gibi dua ediyorum’ diyen Terzi, yaşadığı bu durumu büyük bir mağduriyet olarak nitelendiriyor.

‘Gurbette gibi uzaktan dua ediyorum’ diyen Terzi, yaşlılık ve yol erişim sorunları nedeniyle mezarları ziyaret edemediğini belirtiyor. Mezarlık yolu olmaması sebebiyle büyük sıkıntılar yaşadığını ve bu durumun onu manevi olarak da olumsuz etkilediğini dile getiriyor. Yol sorunu nedeniyle mezar bakım hizmetlerinden de mahrum kaldığını ekleyen Terzi, bu durumun içini rahatlatmadığını ifade ediyor.

Yasin Kıras

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi