Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Şok Detaylar: Liderlerin Terör Bağlantısı Ortaya Çıktı

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Şok Detaylar: Liderlerin Terör Bağlantısı Ortaya Çıktı
14:50 - Ekim 18 2024 Cuma

İstanbul’da, bebeklerin ölümüne sebebiyet veren ve hastane işlemlerinde usulsüzlük yaparak haksız kazanç elde eden suç örgütüne yönelik soruşturma tamamlandı. Hazırlanan fezleke, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına sunuldu ve iddianame Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Soruşturma kapsamında örgüt liderlerinden biri olan Fırat Sarı’nın ifadesi kamuoyuna yansıdı. Reyap Hastanesi çalışanı ve Medisense şirketinin sahibi olan Sarı, ifadesinde herhangi bir etkin pişmanlık indiriminden yararlanmak istemediğini belirtti. “Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Tıp Fakültesi’nde okurken PKK terör örgütü üyeliğinden dolayı hüküm giydim ve yaklaşık 5 yıl cezaevinde kaldım. Cezaevi sonrası eğitimime devam ettim ve mezun oldum. Zorunlu hizmetimi Bingöl Kığı İlçesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul’da çeşitli hastanelerde çalıştım. Medisense Sağlık Hizmetlerini kurarak iş hayatıma devam ettim,” dedi.

Fırat Sarı, suçlamaları reddederek yenidoğan yoğun bakımında gereken tüm standartların sağlandığını ve herhangi bir ihmalkar davranışta bulunmadığını ifade etti. “Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde gereken hemşire ve doktor sayısı yeterlidir. İddiaların aksine, bebeklerin bakımsızlıktan öldüğü yönündeki suçlamalar gerçeği yansıtmamaktadır,” şeklinde konuştu.

Şüpheli, hesap hareketleriyle ilgili olarak ise “Şirket hesaplarımdan yapılan transferler, danışmanlık hizmeti verdiğim hastane çalışanlarına motivasyon amaçlı yapılan ödemelerdir,” dedi.

Fırat Sarı ayrıca, hastane personeline herhangi bir usulsüz talimat vermediğini, iddia edilen ilaç kaçakçılığı veya usulsüz uygulamalarla ilgili emir vermediğini de belirtti.

Melike İnal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi