Uludağ’daki Trajik Otel Yangını Sonrası Dört Kişi Tutuklandı

Uludağ’daki Trajik Otel Yangını Sonrası Dört Kişi Tutuklandı
00:45 - Mart 29 2025 Cumartesi

Uludağ’da yaşanan ve milli kayakçı Berkin Usta ile babası Yahya Usta’nın hayatını kaybettiği otel yangını sonrasında yürütülen soruşturma kapsamında dört kişi tutuklandı, iki kişi hakkında ise adli kontrol kararı çıktı. Yangın, Uludağ Birinci Oteller Bölgesi’nde bulunan Kervansaray Otel’de gerçekleşti.

Yangında, Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı olan eski milli kayakçı Yahya Usta, eşi Fikriye ve oğulları Berkin Usta (25) dumandan etkilendi. Ailenin üyeleri bilinçsiz bir şekilde otelden çıkarıldı; Yahya Usta ve oğlu Berkin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda devam eden soruşturma çerçevesinde, otel müdürü Tekin D. ve diğer ilgili şüpheliler gözaltına alındı. Soruşturma, oteli işleten firmanın yöneticisi ve otel çalışanlarının da dahil olduğu mangal kömürlerinin söndürülmeden bırakılmasının yangına neden olduğu iddiası üzerine genişletildi.

Mahkemeye sevk edilen beş kişiden dörtü tutuklanırken, iki kişiye adli kontrol hükümü verildi. Tutuklananlar arasında işletme sahibi, yönetici ve kayak odası çalışanı bulunuyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi