Tekirdağ’da İki Cinayet ve Yaralama Davası: Sanık, Yapay Zeka İddiasıyla Savunma Yaptı

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, Eren Uzuner isimli tutuklu sanık, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Olayda zarar görenler ve avukatlar salonda yerlerini aldılar. Uzuner, savunmasında zihninin yapay zeka ile okunduğunu ve düşüncelerinin şarkıcılara satıldığını iddia etti. Kendisine yönelik alaycı tavırlar nedeniyle bu suçu işlediğini belirtti.
Maktul Fatma Özdemir’in kardeşi Selen Özdemir ve diğer yaralılar, sanığın önceden tehditler savurduğunu ve ağır bir ceza verilmesi gerektiğini ifade ettiler. Olayda hayatını kaybedenlerden Barkın Perçin ve Fatma Özdemir için avukatlar, sanığın en ağır cezayı alması gerektiğini vurguladılar.
Yargılama süreci, ilerleyen tarihlerde devam edecek olup, sanığın tutukluluk hali devam etmektedir. Olay, 4 Ekim 2024 tarihinde Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleşmiş, sanık Eren Uzuner, Fatma Özdemir’i ve Barkın Perçin’i silahla vurmuştur. Aynı gün içerisinde bir mağazada daha kişilere ateş açmış ve bir polis memurunu yaralamıştır.