Hitit barajı olarak bilinen ve tarihi 3,500 yıl öncesine dayandığı düşünülen 2 bin 100 rakımlı tepedeki tarihi barajın hala su tutmaya devam etmesi dikkat çekiyor.
Zamanında Hitit kentinin su ihtiyacının karşılanması maksadıyla oluşturulduğu düşünülen tarihi barajın, belirli dönemlerde havuz olarak hizmet verdiği de bazı yerlerde geçen rivayetlerde yer alıyor. Altınyayla ilçesindeki Başören mahallesi sınırları içerisinde kalan bu alan, asırlar sonra dahi doğal bir formda su tuttuğu için herkesin ilgisini çekiyor.
Hüseyin Boran isimli bir köy sakini yaptığı açıklamada Hitit barajının Kral Hattuşaş’ın geldiği dönemde ortaya çıktığı, burada Kralın tapındığı ve yazlık olarak kullanıldığını söyledi. Boran ayrıca zamanında Sarissa’ya taşınan barajdaki suyun şu anda 6.5 metre derinliğine ulaştığını ifade etti.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Antalya'ya gitmek üzere havalanan bir ambulans helikopter, yoğun sisin etkisiyle…
Torbalı'da ikamet eden 1 yaşında İkbal K. adlı bebek, hayata 18 gün sonra SMA Tip…
Elazığ'da bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, teorik bilgileri atölye çalışmaları ile pekiştiren bir eğitim…
Antalya'ya tüp mide ameliyatı olmak üzere gelen Alman hemşire Antje Kirscht, beklenmedik bir tıbbi durumla…
Antalya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen özel polis eğitimlerinde, suç ve suçlulara karşı etkin müdahale teknikleri…
2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaş sonrası Türkiye'ye sığınan birçok Suriyeli, ülkelerindeki politik değişikliklerin ardından…