Sivas’ta Aşılanma Yüzdesi %75’e Ulaştı

Sivas’ta Aşılanma Yüzdesi %75’e Ulaştı
23:22 - Kasım 17 2021 Çarşamba

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Koronavirüs Aşı Tablosu’nda mavi iller arasında yer alan Sivas’ta aşılanma oranları %75.0’a ulaştı. Bir süredir yoğun aşılama kampanyalarının düzenlendiği Türkiye genelinde, kısa vadede hızlı aşılama oranıyla dikkat çeken Sivas bölgedeki en yüksek aşılanma oranına sahip iller arasında yer almakta.

Sivas’a komşu iller olan Elazığ, Malatya ve Erzincan’da ise aşılanma oranlarının mavi kategoriye geçebilmek için yeterli olmadığı ve sarı kategoride bulundukları gözlemlendi. Bir süredir Sivas’ta şehrin dört bir yanında başta devlet hastaneleri olmak üzere özel hastanelerde de uygulanabilen koronavirüs aşılarına yerel halkın yoğun ilgi gösterdiği ancak ilk 10 arasında Sivas’ın yer alamadığı görülüyor.

İlk 10’a Girmesi İçin Farkındalık Kampanyaları Sürüyor

Sivas’ın ilk 10’a girmesi için yoğun farkındalık kampanyaları devam ederken, başta merkez ve merkeze yakın bölgeler olmak üzere köylerde de Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli çalışmalar yapılarak aşılanma oranlarının artması için ekiplerin yoğun çaba ve çalışması mevcut. Sivas’ın merkeze bağlı köylerinde de aşılanma oranlarının gelecek haftalarda daha fazla artış göstermesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi