Sivas’ta AFAD Gönüllüleri Kamp Etkinliğinde Buluştu

Sivas’ta AFAD Gönüllüleri Kamp Etkinliğinde Buluştu
11:00 - Ekim 13 2024 Pazar

Sivas’ta, Arama Kurtarma gönüllülerini bir araya getiren özel bir kamp düzenlendi. AFAD öncülüğünde gerçekleştirilen bu kamp, genellikle afet durumlarında bir araya gelen ekiplerin kaynaşmasını sağladı.

Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı İzcilik ve Kamp Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Etkinliğe, çeşitli resmi kurumlar ve gönüllü arama kurtarma ekipleri katıldı.

Gönüllüler, daha önce deprem, sel ve yangın gibi doğal afetlerde arama kurtarma çalışmalarına destek vermişti. Bu kez ise 350’den fazla gönüllü, kaynaşma ve stres atma amacıyla kamp etkinliğinde bir araya geldi.

AFAD Birlik Müdürü Uğur Yüce, etkinlikle ilgili, “Amacımız eğlenceli bir şekilde dil birliği geliştirmek ve sahadaki iş birliğini artırmak. Farklı STK’larla çeşitli işlerde çalışan gönüllülerimizin bir araya gelmesini sağlayarak, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi hedefliyoruz,” dedi. Yüce, ayrıca bölgesel kampların da düzenlendiğini ve Sivas AFAD ekiplerinin bu tür etkinliklere katıldığını belirtti.

ANDA Derneği Gönüllüsü Murat Aksoy ise, “Etkinlik, afetsiz günlerde ekiplerin kaynaşmasını sağlıyor. Olası afet durumlarında daha iyi bir iş birliği için bu tür etkinlikler çok önemli,” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi