Sivasspor Efsane Futbolcuları

Sivasspor Efsane Futbolcuları
01:41 - Ocak 23 2020 Perşembe

Türkiye’nin önemli takımları arasında yer alan Sivasspor, başarılı sonuçlar almaya devam etmektedir. 1967 yılından beri Türkiye liglerinde boy gösteren takımda birçok oyuncu forma giymiştir. Forma giyen bu futbolcular arasında gerek attığı goller gerekse performansları ile adını kulüp tarihine yazdıranlar vardır. Hem yurt içinden hem de yurtdışından başarılı transferler yapan Sivasspor, önemli oyunculara sahiptir. Daha önceki sezonlarda takım içinde dünya yıldızları da forma giymiştir. Sivasspor efsane futbolcuları arasında Robinho ve John Utaka gibi dünya genelinde tanılan sporcular da bulunmaktadır.

Sivas takımının efsane oyuncularından olan Kamil Grosicki, 2010 ve 2014 yılları arasında forma giymiştir. Sivasspordaki golleri ve başarılı performansının ardından Fransa’nın önemli kulüplerinden olan Rennes takımına transfer olmuştur. Günümüzde İngiltere takımlarından olan Hull City’nin formasını giymektedir. 2013- 2014 sezonunda forma giyen Rafik Djebbour ise Sivas takımının önemli oyuncuları arasında yer almaktadır. Daha önceki kariyerinde AEK ve Olimpiyakos gibi takımlarda forma giyen oyuncu, Sivasspor takımında yeterince başarılı olamamıştır.

Dünya’nın bilinen futbolcuları arasında yer alan Manuel Costa, Sivasspor takımında 2013 ve 2015 yılları arasında forma giymiştir. Sivasspor öncesi kariyerinde PSV, Moskova ve Fiorentina gibi dünyanın önemli takımlarında forma giyen oyuncu, takımın efsane futbolcuları arasına girmeyi başarmıştır. Başarılı savunma oyuncusu daha sonra ligin diğer bir ekibi olan Başakşehir takımına transfer olmuştur. Diğer bir efsane oyuncu Gekas ise, birçok takımda başarılı performanslar sergiledikten sonra Sivasspor takımında futbolu bırakmıştır.

Sivasspor Yıldız Oyuncuları

Sivas takımı ve efsane futbolcular söz konusu olduğunda akla ilk gelen oyuncu şüphesiz Robinho’dur. Hem Brezilya’nın hem de oynadığı kulüp takımlarının efsane futbolcusu olmayı başaran oyuncu, Sivas takımına gelmiş en önemli oyuncular arasında yer almaktadır. Sivas takımında başarılı bir performans sergileyen oyuncu, daha sonra Türkiye’nin başka bir önemli kulübü olan Başakşehir takımına transfer olmuştur. Sivasspor efsane futbolcuları içinde Aatıf, Eneramo ve Kone gibi oyuncular da bulunmaktadır.

Sivasspor tarihine ismini kazımış futbolcular arasında yerli isimler de bulunmaktadır. Bu alanda akla ilk gelen isim şüphesiz Mehmet Yıldız’dır. Oynadığı dönemde Türkiye’nin en önemli ileri uç oyuncusu oyuncuları arasında yer alan Yıldız, Sivas takımının efsane futbolcuları arasında yer almaktadır. Kulüp tarihinin en fazla gol atan oyuncusu olma unvanını da elinde bulunduran Mehmet Yıldız, Sivas takımında birçok önemli gol atmıştır.

Sivasspor Golcü Oyuncuları

Sivas takımında forma giymiş ve golcü özelliği ile dikkat çeken oyuncular bulunmaktadır. Sivas tarihinin önemli golcüleri arasında Mehmet Yıldız, Aatıf, Eneramo ve Erman Kılıç yer almaktadır. Kulübün başarısı için ter dökmüş ve yüksek gol sayıları ile öne çıkan oyuncular, kulüp tarihine adını yazdırmışlardır. Sivasspor efsane futbolcuları ve takımın en fazla gol atan oyuncuları arasında günümüzde de forma giyen oyuncular vardır. Hakan Arslan ve Emre Kılınç bu futbolcular arasında yer almaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi