Sivas’ın kendine has lezzetlerinden olan kelle, kış aylarının soğuğunda yerel ve ziyaretçi damaklarına sıcaklık getiriyor. Uzun pişirme süreleri ve özel hazırlanışıyla dikkat çeken bu yemek, enerji vermesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle biliniyor.
Kuzu veya koyun başı, itina ile temizlendikten sonra taş fırında 14 saate yakın bir süre pişiriliyor. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra bir baltayla ikiye bölünerek servis edilen kelle, Sivas ziyaretçilerinin de deneyim listesinde üst sıralarda yer alıyor.
Yerel ustalar, kellenin sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlık açısından da faydalarıyla önemli olduğunu vurguluyor. Kelle, sabah saatlerinde tüketildiğinde gün boyu tokluk hissi sağlıyor ve özellikle soğuk kış günlerinde vücuda enerji veriyor.
Eren Sönmez gibi kelle ustaları, bu geleneksel yemeğin sevdalılarının her geçen gün arttığını belirtiyor. Kış aylarında artan taleple birlikte fiyatlarında da artış gözlemleniyor. Ancak Sönmez, kelle yemeğinin fiyatının makul seviyelerde olmasını temenni ediyor.
Yemeğin pişirilme sürecinden servisine kadar her aşaması özenle gerçekleştirilen kelle, Sivas’ın sofralarında kış aylarının vazgeçilmez bir parçası olarak kalmaya devam ediyor.
Afyonkarahisar 1. Amatör Lig C Grubu'nda oynanan bir futbol karşılaşması, saha içi kargaşaya sahne oldu.…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen 'Ortak…
Türk Silahlı Kuvvetleri için önemli bir teknolojik adım olan TSK Bulut Bilişim Sistemi Projesi'nin imza…
Nevşehir, Ürgüp ilçesinde yaşanan trafik kazasında, bir öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı. Kazada servis aracı…
İbrahim Kale, İzmir Konak'ta demir doğrama işiyle uğraşan ve dört çocuğuna tek başına bakmaya çalışan…
Sivasspor, Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray ile yapacağı maçın hazırlıklarını yoğun kar altında sürdürdü. Antrenman,…