Sinop ili Karadeniz bölgesinde yer alan bölgenin orta kısmına yerleşmiş, Karadeniz kıyısında Boztepe Burnunun karayla birleşmesi sonucu oluşmuştur. Sinop Kalesi tarihi ve turizm açısından ilin en cazip ve kültür mirası özelliği taşıyan değerlerindendir. Hinterland bakımından kıyıyla ulaşım ağı pek gelişim göstermese de kültür kalıntıları olan tarihi yapı ve zenginliklerle dolu bir kıyı kentidir. Geçmişten bu güne yemek kültürü, tarihi dokusu,cami ,kale,külliye,ve bedesten ağı ve Osmanlı ‘dan kalan doğal ve beşeri tüm güzellikleri ile Anadolu’nun en gözde gezi alanlarından biri olmayı başarmıştır. Karadeniz orman varlığı bakımından ve yeşili koruma noktasında doğaya ve insana verilmiş en güzel armağanlardan biridir. Orta Karadeniz kıyısında yer alan Sinop, iç kesimlerle olan bağlantısı ve derinliği bakımından deniz seviyesinin kullanım gücünü en işlek ve orantılı kullandığı nadide şehirlerdendir. Sinop Gezi Rehberi nadide bu şehri, doğru ve güvenilir profesyonel kaynaklarla topluma ulaştırmayı başarmış, turizm ağına her geçen gün ivme kazandırmıştır. Sinop bu hali ile tüm deniz ve su sporları hâkimiyet alanını genişletmiş, turistlerin geçiş güzergâhı en çok Doğa ve tarihi kültürel mirasına takılı bırakmıştır.
İlk yerleşim ağını tunç çağı ile başlatmış, antik çağda MÖ 7. Yüzyılda Helen kolonisi olarak kurulmuştur. En eski adı SNOPE’dir. Tarih boyunca kale-şehir olarak yerini koruyan Sinop, Anadolu ve Kırım arasında önemli deniz ticareti görevi yapmış; tarihi sahnede, akıllara kazınacak bir olayı hatırlayacak olursak: Mustafa Kemal Samsun’a çıkmadan önce Sinop ‘a uğramış burada milli bilincin oluşmasında ve zaman kazanma noktasında tarihi anlara şahitlik etmiştir. Kentin güzelliğini Mustafa Atatürk şöyle ifade etmiştir:’’Ne olurdu Sinop’un yarı güzelliği Ankara’da olsaydı.’’Mitolojiden bu yana çok sayıda yapı ve kültürel zenginlik hazineleri Anadolu’nun en değerli kazanımları ve hâlâ kitlelerce takip edilen turizme devasa katkılar sunan ekonomik sosyal ve kültür mozolesi oma unvanını sürdürmektedir. Doğal ve beşeri oluşumlu ve koruyucu devlet politikaları ile Sinop ili de diğer önemli kentlerimiz gibi mekansal kültür -doku özellikleri ile tarih hazinesine hizmet etmiş, toplumu bu yöndeki değerlerimize sahip çıkma noktasında bilinçlendirmiş, onlara sosyal sorumluluk yüklemiştir.
Sinop’ta gezilecek yerler şunlardır:
Gezerken konaklama yapılabilecek oteller ise:
Ramazan Bayramı'nın ardından İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi metropollere dönmek üzere yola çıkan vatandaşlar,…
Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan kritik derbi…
Kocaeli TEM Otoyolu'nda, Korutepe Tüneli yakınlarında meydana gelen büyük bir trafik kazası, sekiz aracın karışması…
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, üç dönemdir yürüttüğü görevinden hareketle yeni bir adım atarak,…
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde faaliyet gösteren balıkçılar, Marmara Denizi'nde müsilajla mücadele ediyor. Denizin sathını kaplayan bu…
Kadıköy'de, bir esnaf ile ticari taksi sürücüsü arasında henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü tartışma çıktı.…