MİT, PKK/KCK’nın Üst Düzey Yöneticisini Etkisiz Hale Getirdi

MİT, PKK/KCK’nın Üst Düzey Yöneticisini Etkisiz Hale Getirdi
15:10 - Ekim 24 2024 Perşembe

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK içerisinde önemli bir konumda olan ve kırmızı listede yer alan ‘Sefkan Amed’ kod adlı Serkan Nazlier’i etkisiz hale getirerek büyük bir operasyona imza attı. Serkan Nazlier, örgütün Gever (Hakkari) Eyalet Sorumlusu olarak biliniyor ve birçok terör eyleminin arkasındaki isim olarak gösteriliyordu.

MİT’in derinlemesine yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucunda, Serkan Nazlier’in Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde olduğu tespit edildi. Bu bölge, terör örgütü tarafından yönetilen sözde eyalet yapılanmalarından biri olarak biliniyor. Nazlier, özellikle büyük şehirlerdeki terör saldırılarını planlamakla görevliydi ve MİT’in öncelikli hedefleri arasında yer alıyordu.

Nazlier, yürütülen titiz ve hassas takip sonucu belirlenen en uygun zamanda düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. 2019 yılından itibaren PKK/KCK’nın Gever Eyaleti’nde tüm terörist faaliyetlerden sorumlu olan bu isim, MİT tarafından gerçekleştirilen nokta operasyon ile ele geçirildi.

Sefkan Amed kod adlı Serkan Nazlier kimdir? Serkan Nazlier, 2005 yılında terör örgütü PKK/KCK’ya katıldı. 2015 yılında Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen bir sabotaj eyleminde önemli rol oynadı ve 2019 yılında Irak’taki Gever Eyaleti’nde TSK’ya ait askeri üs bölgesine yapılan roketatarlı saldırının planlayıcıları arasında yer aldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi