MediaTek Dimensity 8000 Özellikleri Ortaya Çıktı

MediaTek Dimensity 8000 Özellikleri Ortaya Çıktı
11:02 - Aralık 18 2021 Cumartesi

MediaTek Dimensity 8000 özellikleri ile birlikte sızdırıldı. Yeni sızdırılan özelliklerin bazıları kullanıcılarda şok etkisi oluşturdu.

MediaTek, geliştirdiği işlemcilerle birlikte öne çıkmaya çalışan bir teknoloji firması. Donanım konusunda üstünlüğü ile bilinen marka, Qualcomm markasına karşı büyük bir rakip olmakta. Geçtiğimiz dönemlerde Dimensity 7000 işlemcisi ile ilgili bazı sızıntılar gün yüzüne çıkmıştı. Şimdi de Dimensity 8000 modeli ile ilgili bazı bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Buna göre işlemcinin sunmuş olduğu performansın yüksek düzeyde olacağı görülüyor.

MediaTek Dimensity 8000 Özellikleri

MediaTek Dimensity 8000’in özelliklerini incelediğimizde karşımıza çıkan özelliklerden birisi işlemci çekirdeklerinin gücü oluyor. Pek çok kullanıcının işlemci seçerken dikkat ettiği noktalardan birisi de işlemcinin sunmuş olduğu performans olmakta. 8 çekirdeğe ev sahipliği yapan bu modelin 4 çekirdeği 2,75 GHz gücünde ARM Cortex-A78, diğer 4 çekirdeği ise 2 GHz gücünde ARM Cortex-A55 olarak bizleri karşılıyor. İşlemci çekirdekleri güçlü olan bu model günümüzde giriş seviyesi bazı masaüstü işlemcilerin de önüne geçiyor. Modelin sunmuş olduğu grafik işlemcisi Mali-G510 MC6 olarak bizleri karşılıyor.

MediaTek Dimensity 8000 Özellikleri

MediaTek Dimensity 8000 özellikleri arasında yer alan bir diğer özellik ekran yenileme hızı olarak karşımıza çıkıyor. Ortaya çıkan sızıntıya göre modelin 1080 piksel ekran çözünürlüğünde 168 Hz ekran yenileme hızının olması beklenirken 1440 piksel çözünürlükte 120 Hz ekran yenileme hızının olacağı belirtiliyor. Orta ve üst segmentler için harika özellikler vaat ettiği düşünülen bu işlemcinin bir diğer özelliği UFS 3.1 depolama teknolojisini destekliyor oluşu. Güçlü bir depolama teknolojisi olan UFS 3.1, kullanıcıların işlemlerine hız katacak.

LPDDR5 RAM teknolojisini bünyesinde barındıracağı belirtilen modelin hızlı şarj teknolojisini desteklemesi beklenirken bununla birlikte işlemcinin Bluetooth 5.3 desteğine sahip olacağı da söylenenler arasında bizleri karşılıyor. Bu model ile ilgili en önemli sızıntılardan birisi kamera özelliği olmakta. İşlemcinin 200 MP kamera desteği olacağı belirtiliyor. Bu da kaliteli çekimlerin mümkün olacağı anlamına geliyor. İşlemcinin henüz ne zaman duyurulacağı net olarak belli değil.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi