Kocaeli Körfez’de Tavuk Döner Zehirlenmesi: 648 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Kocaeli Körfez’de Tavuk Döner Zehirlenmesi: 648 Kişi Hastaneye Kaldırıldı
14:50 - Nisan 4 2025 Cuma

Kocaeli Körfez’de bayram tatilinde yaşanan gıda zehirlenmesi vakası, 648 vatandaşı hastanelik etti. Güney Mahallesi’nde bulunan bir dönerci, Atatürk Caddesi’ndeki iş yerinden tavuk döner yiyen çok sayıda kişi mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler gösterdi.

Olayın ardından derhal müdahale edildi

Derince’de tedavi altına alınan iki kişinin durumu ciddi olarak rapor edilirken, çoğu hasta taburcu edildi. Şikayetlerin odağındaki dönerci, Körfez Belediyesi tarafından mühürlenerek faaliyetleri durduruldu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri iş yerinde denetimler yaparak ürünlerden numune aldı. Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvarı’nın yaptığı testler sonucu, alınan numunelerin Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği’ne uymadığı belirlendi.

İşletme sahipleri tutuklandı

Tespitlerin ardından, işletme sahipleri E.T. ve K.Y. tutuklanarak adli işlemlere tabi tutuldu. Zehirlenme mağdurları ise yaşadıkları sağlık sorunlarını ve endişelerini dile getirdi. Hastanelerin dolup taştığı, bazı vatandaşların durumunun halen ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Zehirlenme mağdurları ne söyledi?

Mağdurlardan Yasin Aydın ve Kayhan Dölcel, yaşadıkları sağlık sorunları ve hastanelerde yaşanan yoğunluk hakkında bilgi verdi. Dölcel, ayrıca işine gidemediğini, sağlık durumunun kötüleştiğini ifade etti.

Bu olay, bayram tatilinde Körfez’imize gelen İnanç Çeçen gibi bazı tatilcileri de etkiledi. Çeçen, dönerden sonra başlayan kusma nöbetiyle hastaneye kaldırıldığını ve İstanbul’a dönmesine rağmen hala tedavi gördüğünü aktardı.

Son olarak, bölgedeki diğer dönerci esnaflarından Fırat Çiçek, olası zehirlenme nedenleri ve esnafın alması gereken önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yazarlar: Fehime Kartal, Osman Ayaydın, Binali Aslan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi