KKKA Hastalığı Kabus Değil
Hastalıkla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aynur Engin, bu hastalığa yakalananların %95’inin hastalıktan kurtulduğunu belirtti. Aynur Ergin bu hastalığa Türkiye’de ilk olarak Kelkit Vadisi’nde rastlandığını ve hastalık ilk olarak Tokat’tan geldiği için Tokat hastalığı olarak ülkemizde anıldığını söyledi. Ergin bu hastalığın tanısının 2003 yılından sonraki vakalarda konulduğunu da sözlerine ekledi.
KKKA HASTALIĞI KABUS DEĞİL
Üyesi Prof.Dr. Aynur Engin KKKK hastalığı konusunda Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak tecrübeli olduklarını ve hastalığa doğru şekilde müdahale ettiklerini ifade etti. Bu hastalıkla ilgili olarak hastanelerindeki temizlikçisinden doktorlarına kadar herkesi artık çok bilinçli ve tecrübeli olduklarını söyleyen Aynur Ergin, hastane bünyesinde tek kişilik odalarının bulunmasının da bir avantaj olduğunu sözlerine ekledi. Ergin Cumhuriyet Üniversitesi’nin KKKA hakkında pek çok yayınlarının bulunduğunu ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi diye arama yapıldığında üniversitelerinin yayınlarının çıktığını belirtti.
Prof.Dr. Aynur Engini KKKA’nın insanlar için korkulacak bir hastalık olmaktan çıktığını söyledi. İnsanların hastalıkla ilgili olarak yapmaları gereken en önemli şeyin kendilerini korumak olduğunu belirten Ergin kene ile teması konusunda çok dikkatli olunmalı ve bu tür ortamlardan uzak durulmalı dedi. Bu hastalıktan ölen kişilerin defnedilmesi konusunda da belli kurallar bulunuyor bu kurallara uyulmalı şeklinde açıklamalarına devam eden Aynur Ergin kene ısırmasında kişinin duruma müdahale etmeden hastaneye gitmesinin en doğru seçenek olduğunu da sözlerine ekledi.