Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. İlhan Çetin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) aşısı için dünyanın çeşitli ülkelerinden bilim adamlarının çalışma yaptığını söyledi.
Sivas’ta kısa süre içerisinde çok sayıda KKKA vakası yaşanması ve 2 gün içinde 2 vatandaşın hayatını kaybetmesi üzerine Prof.Dr. İlhan Çetin yıllardır süregelen aşı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Kene ısırması sebebiyle meydana gelen KKKA hastalığıyla ilgili aşı çalışmalarının 11 farklı ülkedeki bilim adamları tarafından son aşamalara geldiğini söyleyen İlhan Çetin, önümüzdeki yıl aşının insanlar üzerinde denenecek seviyeye geleceğinin de müjdesini verdi.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından kurulan bilim adamı konseyinin Sivas’ta da aşıya ilişkin çalışmaları yerinde incelediğini hatırlatan İlhan Çetin, Sivas’ın hem aşı üretimi, hem de bu aşının yaygınlaştırılmasıyla ilgili merkez olmayı hedeflediğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılında geçerli olacak net asgari ücretin 22…
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin çeşitli yerlerine yerleştirilen asansörlere zarar verilmesi, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.…
Bosna-Hersek'te devam eden yoğun kar yağışı, bölgede ciddi sorunlara neden oldu. Trafik kazaları arttı ve…
Ankara'nın Sincan ilçesi Polatlar mevkiinde üzücü bir trafik kazası yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir servis…
Bir mühimmat fabrikasında gerçekleşen şiddetli patlama, 11 kişinin ölümüne ve fabrikada ciddi hasarların oluşmasına neden…
İstanbul Avcılar'da E-5 Karayolu'nda ilginç bir kavga yaşandı. Yol verme meselesi nedeniyle iki sürücü arasında…