Sivaslılar virüsten kelle yiyerek korunuyor

Sivaslılar virüsten kelle yiyerek korunuyor
16:18 - Mart 11 2020 Çarşamba

Sivaslı vatandaşlar Türkiye’de de dün itibariyle görülen koronavirüsten korunmak maksadıyla koyun ve kuzu kellesine yöneldi.

Dün Sağlık Bakanı tarafından Türkiye’de bir vatandaşın yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurduğu ve koronavirüs testinin pozitif çıktığının açıklanmasının ardından virüsten korunmak isteyen Sivaslı vatandaşlar çareyi kellede buldu. Gece geç saatlerde fırına atılan ve sabaha kadar 12 saat boyunca pişirildikten sonra kırılarak ayrıştırılan kellelere talep patlaması yaşanıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmeyi amaçlayarak koronavirüsten korunmak isteyen Sivaslılar kelle çorbası satan dükkanlara akın ediyor.

Sivas’ın yerli esnaflarından Muammer Kantar yaptığı açıklamada kellenin birçok özelliği olduğunu söyleyerek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Kellenin tok tutma özelliği olduğunu belirten Muammer Kantar içerdiği özellikler sayesinde koronavirüse de ilaç olduğunu savundu. Muammer Kantar kuzu kellesinin 30 lira, koyun kellesinin 35 liradan satıldığını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi