Kangal Balıklı Kaplıca Mühürlendi

Kangal Balıklı Kaplıca Mühürlendi
17:00 - Ocak 31 2025 Cuma

Dünya çapında ün kazanmış ve sadece Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan Kangal Balıklı Kaplıca, yapı kullanım izni eksikliği nedeniyle mühürlendi.

İl Özel İdaresi ekiplerinin yaptığı denetimler sonucu, yapı ruhsatı olmadığı tespit edilen kaplıca, bugün kapılarına mühür vurularak faaliyetleri durduruldu. Tesiste, yap işlet devret modeli ile faaliyet gösteren işletmeci firmanın, İl Özel İdaresi’ne ait olan mülk üzerinde bu şekilde hizmet verdiği ortaya çıktı. Mühürleme işlemi sırasında kaplıcada tedavi görmekte olan 15 hasta, alandan güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Bu kaplıca, dünyada sadece Kangal’da bulunan ve cilt hastalıkları için doğal tedavi sunan ‘doktor balıklar’ ile meşhur. Sedef ve egzama gibi deri hastalıkları olanlar, 37 derecede selenyumlu suyun faydaları ve doktor balıkların özel dokunuşları sayesinde şifa buluyordu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi