İstanbul’da Olaylı Gösteriler: 123 Polis Yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya üzerinden bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, toplantı ve gösteri yürüyüşü haklarının yasal sınırlar çerçevesinde kullanılması gerektiğini vurguladı.
‘Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı, çeşitli yasal sınırlamalarla düzenlenebilir.’
Yerlikaya, ‘Ancak bazı gruplar, bu hakları kötüye kullanarak kamu düzenini bozmaya çalışıyor. Son dönemde yaşanan sokak olayları ve polislerimize yapılan saldırılar, huzurumuzu tehdit ediyor’ dedi.
‘Olaylarda 123 polis yaralanmıştır.’
Bakan, gösteriler sırasında yaralanan polis sayısını da paylaşarak, çatışmalarda güvenlik güçlerine yönelik ciddi saldırılar olduğunu belirtti. Bu saldırılarda çok sayıda zararlı malzeme ele geçirildiğini açıkladı.
‘Toplam 1.133 şüpheli gözaltına alındı.’
Yerlikaya, ‘Bu süre zarfında gerçekleşen illegal gösterilerde 1.133 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişiler arasında terör bağlantısı olanlar da var’ açıklamasını yaptı.
Yerlikaya son olarak, gözaltına alınan kişilerin çeşitli suçlardan yargılandığını ve halkı provokasyonlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardığını sözlerine ekledi.
Kaan Taşkın