İsrail Tankları Lübnan’daki BM Üssüne Girdi

İsrail Tankları Lübnan’daki BM Üssüne Girdi
00:15 - Ekim 14 2024 Pazartesi

İsrail tankları, Lübnan içinde konumlanmış Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’nün (UNIFIL) barış gücü üssüne güç kullanarak girmiştir. UNIFIL’den yapılan açıklamaya göre, Ramyah’ta bulunan BM üssüne, sabah erken saatlerde İsrail tankları tarafından baskın düzenlenmiş, üssün ana kapısı zarar görmüş ve 15 BM askeri hafif yaralanmıştır.

UNIFIL, İsrail tanklarının üssü terk ettiği sırada, askerlerin tehlikeye atıldığına dikkat çekmiştir. Olay, sabah 06:40 sıralarında gerçekleşmiş ve dumanın yükselmesi sonucu 15 BM askeri etkilenmiştir. UNIFIL, İsrail ordusu ve tüm taraflara BM personelinin güvenliği ve tesislerin dokunulmazlığına saygı gösterme sorumluluğunu hatırlatmıştır.

UNIFIL, bu izinsiz girişin uluslararası hukuka ve 1701 sayılı karara aykırı olduğunu vurgulamaktadır. Ayrıca, barış güçlerine yönelik herhangi bir kasıtlı saldırının uluslararası insancıl hukuk ve 1701 sayılı kararın ciddi bir ihlali olduğunu belirtmiştir. İsrail ordusundan bu ihlallerle ilgili açıklama yapması talep edilmiştir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi