İçişleri Bakanı Yerlikaya TUSAŞ Saldırısı Hakkında Bilgi Verdi

İçişleri Bakanı Yerlikaya TUSAŞ Saldırısı Hakkında Bilgi Verdi
20:25 - Ekim 25 2024 Cuma

İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya, Bilkent Şehir Hastanesi’nde TUSAŞ’a gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan vatandaşların aileleri ile bir araya geldi. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, saldırıyla ilgili son bilgileri aktardı.

Bakan Yerlikaya, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 22 kişinin yaralandığını söyledi. Yaralılardan 3’ünün aynı gün içinde taburcu edildiğini, diğerlerinin ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti. Bakan, yaralıların sağlık durumları ve morallerinin iyi olduğunu, 7 özel harekat polisinden 2’sinin halen hastanede tedavi gördüğünü ifade etti.

“Yaralandığını anlayan kadın terörist kendini patlatıyor,” dedi Yerlikaya. Saldırı sırasında yaşananları anlatan Bakan, teröristlerin bir taksiden inerek TUSAŞ’ın girişine doğru ilerlediklerini ve masum insanlara ateş açtıklarını söyledi. Bir kadın teröristin yaralanmasının ardından kendini patlattığını, erkek teröristin ise daha sonra özel harekat polisleri tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtti.

“Hiçbir şekilde içeride rehin olayı yaşanmadı, net ve açık,” şeklinde konuştu Yerlikaya. Olaya hızlı müdahale eden jandarma ve özel harekat birimlerinin koordineli çalışmasını övdü. Ayrıca, olay yerine 730 jandarma ve emniyet biriminin gönderildiğini, İHA’lar ile havadan da destek sağlandığını açıkladı.

Yerlikaya, Mardin’de gerçekleştirilen bir operasyonda kırmızı kategoride aranan bir PKK’lı teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ve yanındaki yardımcısının da etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ayrıca, 31 ilde PKK ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 176 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi