Bundan yaklaşık 200 yıl önce inşa ettirildiği düşünülen Ulaş ilçesi Acıyurt köyündeki caminin içinde yer alan ahşap renkli işlemeler görenleri kendisine hayran bırakıyor.
İçerisinde hem Osmanlı mimarisinin izlerini barındıran, hem de dönemin ahşap işlemeciliğinden kalıntılar yer alan bu güzide caminin özellikle tavanları el işçiliği oymacılığı ile hazırlanan özel süslemelere sahip. Diğer camilerden apayrı bir şekilde ziyaretçilerini karşılayan Acıyurt köyü camisi bundan 27 yıl önce kültür envanterleri listesine alınmış bulunuyor.
Son olarak 2000 yılında büyük bir restorasyon işlemi yaşayan Acıyurt köyü camisinde kök boyası kullanıldığını söyleyen köy muhtarı Mustafa Ülger, caminin bölgeye Kafkasya’dan gelen Türkler tarafından cami ihtiyacına binaen yaptırıldığını söyledi. Muhtar Ülger ayrıca restorasyon sırasında “Kadeş Anlaşması” olarak tabir edilen bir kitabenin de yok olduğunu ve o günden beri bulunamadığını söyledi.
İstanbul Fatih'te, Turgut Özal Millet Caddesi'nde sabah saatlerinde büyük bir trafik kazası yaşandı. İki İETT…
Erken saatlerde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Antalya'ya hareket eden bir ambulans helikopter, kalkıştan kısa…
Payas'taki kadınlar, yaşadıkları deprem felaketinin ardından üretime yönelerek ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaya çalışıyorlar. Bu amaçla kurdukları…
Edirne, Hamzabeyli sınır kapısında tır sürücüleri, Avrupa'ya ihracat yüklerini taşımak için soğuk hava ve yağış…
Bursa, Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'nde yer alan Sur Yapı Marka Alışveriş Merkezi'nde dikkat çekici bir…
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Antalya'ya gitmek üzere havalanan bir ambulans helikopter, yoğun sisin etkisiyle…