Genç Çocuğun Mezarını Tahrip Eden Şahsın Şaşırtıcı Savunması

İstanbul Kadıköy’de yaşanan trajik bir bıçaklama olayında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin Bahçelievler’deki mezarı geçtiğimiz günlerde tahrip edildi. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü özel bir ekip kurdu ve şüpheli D.A. kısa sürede yakalandı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren D.A., mezarı tahrip etme nedenini, bir çocuğun öldürülmesine duyduğu öfke ve anlık sinir kaybı olarak açıkladı. D.A., “Mezarlık yakınlarında yaşıyor ve hurda toplayarak geçimimi sağlıyorum. Olay gecesi mezarlıkta kutu toplamak için bulunuyordum. Mezarı gördüğümde, haberlerden tanıdığım bu trajediye sinirlendim ve kontrolümü kaybettim,” dedi. Şüpheli mezar taşlarına ve çiçeklere zarar verdiğini itiraf etti.
Şüpheli ayrıca, bu eylemi gerçekleştirmek için herhangi bir talimat ya da para almadığını, olayla ilgili davanın görülmesinden habersiz olduğunu belirtti. Şu anda tutuklu olan D.A., ‘ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme’ suçlamasıyla yargılanmayı bekliyor.