Gebelikte bebek annenin aldığı her besini kendisine de alır. Bebeğe alınan besin öğeleri, kadının da gereksinimine ek olarak düşünülebilir. Gebe olan annede anne sütü salgılar ve bu salgı da annenin aldığı besinlerden dolayı salgılanır. Bu nedenle gebe anne adayları besin gereksinimlerini dengeli bir şekilde karşılanması sonucunda bebeğin de sağlıklı ve normal bir şekilde gelişmesini sağlar. Çocuk da gelişen bozuklukların genetik etmenlerden dolayı çeşitli nedenleri de bulunur. Annenin geçirmiş olduğu hastalıklar da bu duruma etkendir. Çocuk da çeşitli nedenlerden dolayı kalp yetmezliği, sarılık ve zeka geriliği de ortaya çıkabilir. Diğer bir etken ise çevresel etkenlerdir. Gebelik döneminde annenin kullanmış olduğu ilaçlar bu durumu etkiler. Alkol, sigara gibi zararlı etkenler tüketilmemelidir. Bu gibi etkenler sadece anneye zarar verebileceği gibi çocuğun da gelişimini olumsuz yönde etkiler. Gebe ve Emziklilikteki Beslenmenin Önemi ve Amacı hakkında gerekli bilgileri alabilirsiniz.
Gebelik Döneminde Sütü Arttırmak İçin Alınacak Önlemler
Gebelik döneminde annenin almış olduğu besinler sonucunda vücut anne sütü salgılar. Bu gibi durumların olması anne içinde oldukça faydalıdır.
Bu nedenle annenin sağlıklı bir şekilde beslenmesi gerekir. Anneler de olan A vitamini eksikliği sonucunda bebekler de miyop ortaya çıkabilir. Gerekli beslenme sağlanamadığı sürede A vitamini eksikliğinden dolayı birçok hastalıklar ortaya çıkacaktır. Eğer bir annede iyot yetersizliği ortaya çıkarsa bu durumda çocuğun da zihinsel engelli olmasına neden olabilir. Bu gibi durumların ortaya çıkması sonucunda olumsuz yönde etkilenebilir.
Gebelik de beslenme ve bebeğin gelişimi oldukça önemli bir konudur. Yetersiz beslenme sonucunda bebek de birçok hastalık meydana gelebilir. Yetersiz beslenen birçok anne adayında prematüre doğan bebek sayısı da çoktur. Prematüre doğan bebekler de mental gerilik de ortaya çıkan bir etkendir. Gebe olan annenin beslenmesinin doğacak olan çocuğun sağlığına etkisi oldukça çok yapılan bir araştırmadır. Annenin gerekli beslenmesi sonucunda çocuk da sağlıklı bir şekilde doğacaktır. Bu bilgilere göre gebelik ve emzirme döneminde annenin yetersiz ve dengesiz beslenmesi bebek de birçok soruna yola açabiliyor. Anne adayları hamile kalmadan önce doktor eşliğinde ilaçlar kullanması gerekir. Hamilelik döneminde kendilerine bir beslenme programı da çıkartabilirler. Günlük olarak bu şekilde beslenmek daha sağlıklı olacaktır. Alınan bu besinler annenin daha kuvvetli olmasını sağlar. Bu nedenle beslenme annenin gelişimi ve bebeğin gelişimi için oldukça önemli bir konudur.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yeni bir kararname ile Türkiye'nin demografik yapısını ve nüfus…
Diyarbakır'da yaşanan trajik olayda, 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümü ile ilgili devam eden dava sürecinde…
Sivas'ın Suşehri ilçesinde meydana gelen şüpheli ölüm olayında, 3 çocuk annesi kadının eşi tutuklandı.
Rusya ve Ukrayna arasında devam eden çatışmaların acı yansımalarından biri daha Ukrayna'nın Kryvyi Rih şehrinde…
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Cami Nebi Mahallesi'nde meydana gelen olayda, zihinsel engelli bir kişi hasta…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılında geçerli olacak net asgari ücretin 22…