FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümü Sonrası Pensilvanya’daki Çiftlik Çevresinde Yoğunluk Arttı

FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümü Sonrası Pensilvanya’daki Çiftlik Çevresinde Yoğunluk Arttı
14:15 - Ekim 24 2024 Perşembe

FETÖ terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen’in 20 Ekim’de ölümünün ardından, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bulunan çiftlik evine yakın bölgelerde yoğunluk gözlendi. Örgüt üyelerinin yoğun bir şekilde çiftlik çevresinde toplandığı, çiftlik alanında ve çevresindeki otellerde artan bir kalabalık olduğu belirtildi. Çiftlikteki otopark ve ana bina etrafında çok sayıda araç ve insan topluluğu görüldü.

Fetullah Gülen’in çiftlik içerisinde gömüleceği yönünde bilgiler netleşmişken, kesin gömü yerinin hala belirsiz olduğu ve mezar kazımı için getirilen iş makinasının hala aynı noktada beklediği görüldü. Cenazeye katılan örgüt üyeleri, cenaze programı hakkında henüz net bilgi alamadıklarını ve haber beklediklerini ifade ettiler.

Örgüt, cenazeye yoğun bir katılım sağlamak amacıyla dünya genelindeki üyelerini mobilize etti. Katılamayacak üyelerin gıyabi cenaze namazı kılmaları için çağrı yapıldı. Ayrıca, örgüt üyelerinin basın mensuplarının çekim yapmasını engellemek için dronlarla karşı önlem aldıkları gözlendi.

Gülen’in cenazesinin bulunduğu St. Luke’s Hastanesi çevresinde ise Türk basın mensuplarına yönelik tacizlerin sürdüğü ve kimliği belirsiz kişiler tarafından fotoğraflandıkları bildirildi.

Dilek Kaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi