Eski FIFA Hakemi Selçuk Dereli, Restoranda Bir Kadını Hayata Döndürdü

Eski FIFA Hakemi Selçuk Dereli, Restoranda Bir Kadını Hayata Döndürdü
17:05 - Ekim 18 2024 Cuma

15 Ekim’de Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Alacaatlı Mahallesi’nde bulunan bir restoranda dikkat çekici bir kurtarma operasyonu yaşandı. FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli’nin sahibi olduğu mekânda yemek yiyen Hamire Tuğutlu Toygartepe, yemek parçasının soluk borusuna kaçması sonucu nefes alamaz hale geldi.

Dereli, olayı fark eder etmez Toygartepe’nin yanına koştu ve hızla ‘Heimlich’ manevrasını uygulayarak kadının boğazındaki yabancı cismin çıkmasını sağladı. Bu sayede Toygartepe’nin nefesi yerine geldi ve sağlığına kavuştu. Kurtarma anı, restoranın güvenlik kamerasına yansıyarak, nadir görülen bu tür olayların kayıt altına alınmasını sağladı.

Selçuk Dereli olayla ilgili olarak, ‘Masada oturan bir bayanın birden rahatsızlandığını gördüm. Hemen müdahale ettim. İlk yardım eğitimi aldığım için ne yapmam gerektiğini biliyordum. Heimlich manevrası sayesinde Hamire Hanım’ın hayatını kurtardık. Bu olay, ilk yardımın ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdi. İşletmelerde ilk yardım bilgisine sahip kişilerin bulunması büyük önem taşıyor,’ dedi.

Kurtarılan kadının sağlığının iyi olduğu ve olayın ardından normal yaşamına döndüğü belirtildi.

Fazlı Çolak – Ali Oğulcan Arslan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi