Eski Bakan Abdüllatif Şener’in Oğlu Bedirhan Şener, Anneannesini Öldürme Suçlamasıyla Yargılanıyor

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in Oğlu Bedirhan Şener, Anneannesini Öldürme Suçlamasıyla Yargılanıyor
00:15 - Ekim 25 2024 Cuma

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada, tutuklu sanık Bedirhan Şener, baba Abdüllatif Şener, avukatlar ve müştekiler yer aldı. Duruşmada ilk olarak kimlik tespiti yapıldı ve ardından Bedirhan Şener ifade verdi.

“Halüsinasyonlar görüyordum,” diye belirten Bedirhan Şener, olay günü kendisini takip edildiğini ve korktuğunu, bu nedenle ateş ettiğini söyledi.

Berrin Şener ise, olay günü oğluyla iletişim kuramadığı ve ondan zarar görebileceğini düşündüğü için endişelendiğini ifade etti.

“Oğlum kapıyı açtı ve boşluğa doğru ateş etmeye başladı,” diyen anne Şener, eşinin kendisini ve annesini oğlunun evine bıraktığını, oğlunun psikolojik problemleri olduğunu bildiklerini aktardı.

Eski bakan Abdüllatif Şener ise, son zamanlarda oğlunun psikolojik sorunlar yaşadığını, olay günü oğlunun kapıyı açıp ateş ettiğini anlattı.

Bedirhan Şener’in kardeşi Şamil Şener, abisinin uzun süredir psikolojik rahatsızlıklar yaşadığını ve bu durumun farkında olduklarını belirtti.

Duruşmada söz alan Cumhuriyet savcısı, Şener’in cezai ehliyetinin tespiti için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesini ve tutukluluğunun devamını talep etti.

Mahkeme, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını belirlemek üzere uzman kontrolünde gözleme alınmasına ve ardından cezai ehliyet raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 5 Aralık tarihine erteledi.

‘Olayın geçmişi:’ Çankaya ilçesi Güvenevler Mahallesi’nde yaşanan olayda, Bedirhan Şener ile anneannesi Leyla Çetiner arasında çıkan tartışma sonucu Şener, Çetiner’i silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından Abdüllatif Şener durumu polise bildirdi ve olay yerine sevk edilen ekipler tarafından Bedirhan Şener gözaltına alındı. Leyla Çetiner ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Ahmet Furkan Gülap

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi