Engelli Depremzede Dolandırıcılık Kurbanı Oldu, Mahalle Muhtarından Anlamlı Destek

Engelli Depremzede Dolandırıcılık Kurbanı Oldu, Mahalle Muhtarından Anlamlı Destek
14:30 - Ekim 27 2024 Pazar

Antalya’ya taşınan Hataylı engelli depremzede Cemil Güzelmansur, akülü araba satın almak için internet üzerinde bir ilana başvurdu. Ancak para transferi sonrası dolandırıldığını fark etti. Durumu polise bildiren Güzelmansur, Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay’ın yardımıyla mağduriyetini bir nebze olsun giderdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde etkili olan 7.7 büyüklüğündeki depremden sonra Antalya’ya yerleşen Güzelmansur, internet üzerinden bir akülü araba siparişi verdi. Satıcıya 7 bin TL ödedikten sonra, satıcı tarafından dolandırıldığını anladı ve polis merkezine başvurdu. Polisler, muhtar Halil Ay ile irtibata geçti ve muhtarlık tarafından bağışlanan akülü araba Güzelmansur’a hediye edildi.

Güzelmansur, yaşadığı dolandırıcılık olayını ve sonrasında gelişen süreci detaylarıyla anlattı. Satıcı tarafından kandırıldıktan sonra, polis merkezine giderek durumu anlattı ve muhtar Halil Ay’ın yardımıyla kendi ihtiyacı olan akülü arabaya kavuştu. Güzelmansur, başkalarının benzer duruma düşmemesi için olayı duyurmak istediğini belirtti.

Deprem sırasında yürüme yetisini kaybeden Güzelmansur, şu anda iş arayışında olduğunu ve gelecekte emekli olabilmek için gerekli prim günlerini doldurmayı hedeflediğini ifade etti.

Depremde büyük kayıplar yaşayan ailesi adına annesi Bediha Güzelmansur, yaşananları ‘Allah’tan bulsunlar’ diyerek kınadı. Mahalle Muhtarı Halil Ay, yaşananları ‘insanlık dışı’ olarak nitelendirerek Güzelmansur’a destek olmanın önemini vurguladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi