Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Sivas itfaiye çalışanlarına elektrik kaynaklı yangınlara nasıl müdahale edecekleri konusunda eğitim verdi.
Kamu kuruluşları ile yapılan işbirlikleri ile çeşitli eğitim programları düzenleyen Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görev yapan itfaiye çalışanlarına elektrik kaynaklı yangınlara nasıl müdahale edecekleri konusunda eğitim verdi üç gün süren eğitimlerde 3 ayrı gruba ÇEDAŞ Proje Tesis Müdürü Özgür Çelik tarafından eğitim programı uygulandı. Bu verilen eğitimlerde itfaiye personeline elektrik dağıtım hatları, elektrikten kaynaklanan yangına müdahale ederken elektrik şebekesinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve elektrikten kaynaklı yangınların çıkış sebeplerinin neler olduğu anlatıldı.
Çelik “Su ile müdahale çarpılma riskini arttırıyor”
Yangına müdahale için gelen ve söndürme çalışmaları yapan itfaiye personelinin öncelikli olarak elektrik şebekelerine çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Özgür Çelik, “İtfaiyecilerin en önemli malzemesi sudur ve su da elektriği iletir. Yangına müdahale ederken suyun elektrik tesisatı ile birleşmesinden dolayı çarpılma ve çalışanın elektriğe doğrudan teması ile çarpılma riski bulunur. Elektrik kurumu tarafından aksi belirtilmedikçe tüm teller ve metal kısımlar elektrikli olarak kabul edilmelidir. Yangınlar esnasında sarkan kablo, metal, su ve kalorifer boruları ve demir çitlerden uzak durulmalıdır” dedi.
Özgür Çelik, “Açık hatlara 20 metreden fazla yaklaşılmamalı”
Yangın mekanına gidildiğinde öncelikli olarak yangın çıkan mekanın elektriklerin kesilmesi gerektiğini dile getiren Çelik, “Yere düşmüş elektrik hatlarının çevresi tehlikeli olduğu için bu hatlara 20 metreden fazla yaklaşılmamalı. Dokunma tehlikesinden dolayı yangın yerine görevli olmayan kişiler girmemeli. Elektrik kaynaklı yangınlara kuru kimyevi tozlu söndürücülerle müdahale edilmeli. Kuru kimyevi tozun oksijeni kesme, boğma, soğutma, zincirleme yanma olayını önleme ve yanıcı maddeyi bir örtü gibi kapatma özelliği vardır” ifadelerini kullandı.
Bu konuların yanında itfaiye merdivenlerinin yangın yerinde büyük tehlike oluşturabileceğinin üzerinde duran ÇEDAŞ Proje Tesis Müdürü Özgür Çelik, bu merdivenlerin gerilim altındaki temas noktalarından en az 5 metre uzağa kurulması gerektiğini söyledi. Ayrıca taşınabilen merdivenlerin tehlike arz eden yerlerde kullanılmaması gerektiği üzerinde de durdu.
Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bulunan Güneşler Mahallesi'nde, bir otomobilin yaya geçidinde 10 yaşındaki Safiye Seher Bozkurt'a…
Kars'tan yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, Sivas'a ulaştığında tarihi garında davul zurna ve halaylarla karşılandı.…
Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde beklenmedik bir olay meydana geldi. Ankara'dan gönderilen ve alıcısı bulunmayan bir…
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında 2025 yılı için hazırlanan rekor…
Azerbaycan Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı, Kazakistan'ın Aktau kentinde düşmesi sonucu trajik bir kazayla…
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, küçük Narin Güran'ın ölümüne ilişkin davada yeni bir aşamaya geçti.…