Kategori: Yaşam Haberleri

Elektrik kaynaklı yangınlara müdahale anlatıldı

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Sivas itfaiye çalışanlarına elektrik kaynaklı yangınlara nasıl müdahale edecekleri konusunda eğitim verdi.

Kamu kuruluşları ile yapılan işbirlikleri ile çeşitli eğitim programları düzenleyen Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görev yapan itfaiye çalışanlarına elektrik kaynaklı yangınlara nasıl müdahale edecekleri konusunda eğitim verdi üç gün süren eğitimlerde 3 ayrı gruba ÇEDAŞ Proje Tesis Müdürü Özgür Çelik tarafından eğitim programı uygulandı. Bu verilen eğitimlerde itfaiye personeline elektrik dağıtım hatları, elektrikten kaynaklanan yangına müdahale ederken elektrik şebekesinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve elektrikten kaynaklı yangınların çıkış sebeplerinin neler olduğu anlatıldı.

Çelik “Su ile müdahale çarpılma riskini arttırıyor”

Yangına müdahale için gelen ve söndürme çalışmaları yapan itfaiye personelinin öncelikli olarak elektrik şebekelerine çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Özgür Çelik, “İtfaiyecilerin en önemli malzemesi sudur ve su da elektriği iletir. Yangına müdahale ederken suyun elektrik tesisatı ile birleşmesinden dolayı çarpılma ve çalışanın elektriğe doğrudan teması ile çarpılma riski bulunur. Elektrik kurumu tarafından aksi belirtilmedikçe tüm teller ve metal kısımlar elektrikli olarak kabul edilmelidir. Yangınlar esnasında sarkan kablo, metal, su ve kalorifer boruları ve demir çitlerden uzak durulmalıdır” dedi.

Özgür Çelik, “Açık hatlara 20 metreden fazla yaklaşılmamalı”

Yangın mekanına gidildiğinde öncelikli olarak yangın çıkan mekanın elektriklerin kesilmesi gerektiğini dile getiren Çelik, “Yere düşmüş elektrik hatlarının çevresi tehlikeli olduğu için bu hatlara 20 metreden fazla yaklaşılmamalı. Dokunma tehlikesinden dolayı yangın yerine görevli olmayan kişiler girmemeli. Elektrik kaynaklı yangınlara kuru kimyevi tozlu söndürücülerle müdahale edilmeli. Kuru kimyevi tozun oksijeni kesme, boğma, soğutma, zincirleme yanma olayını önleme ve yanıcı maddeyi bir örtü gibi kapatma özelliği vardır” ifadelerini kullandı.

Bu konuların yanında itfaiye merdivenlerinin yangın yerinde büyük tehlike oluşturabileceğinin üzerinde duran ÇEDAŞ Proje Tesis Müdürü Özgür Çelik, bu merdivenlerin gerilim altındaki temas noktalarından en az 5 metre uzağa kurulması gerektiğini söyledi. Ayrıca taşınabilen merdivenlerin tehlike arz eden yerlerde kullanılmaması gerektiği üzerinde de durdu.

Son Haberler

Eski Dizi Oyuncusu Marketten Zeytinyağı Hırsızlığıyla Yakalandı

Beylikdüzü'nde meydana gelen bir hırsızlık olayı, eski bir dizi oyuncusunun gözaltına alınmasıyla sonuçlandı. İstanbul Beylikdüzü'nde…

2 Kasım 2024

92 yaşındaki ahşap oyma ustası, mesleğin son temsilcisi

İlkadım ilçesinde dik bir yokuşun kenarındaki evinin alt katını atölyeye çeviren 92 yaşındaki Mehmet Pak,…

2 Kasım 2024

Hatay’da Depremzede Vatandaşın İş Yeri ve Konteyneri Kül Oldu

Defne ilçesi Harbiye Mahallesi'nde meydana gelen yangın, bir hurdacı dükkanını ve bu dükkana bitişik konteyner…

2 Kasım 2024

Adana’da İnşaat Firmasına Silahlı Haraç Saldırısı: 5 Tutuklama

Adana'nın Yüreğir ilçesi Özgür Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, bir inşaat firmasına motosikletli kişiler tarafından uzun namlulu…

2 Kasım 2024

Kars’ta Trajik Olay: 6 Yaşındaki Çocuk Maganda Kurşunuyla Hayatını Kaybetti

Kars'ta meydana gelen ve bir düğün salonunu hedef alan silahlı saldırı, masum bir çocuğun hayatını…

2 Kasım 2024

Bursa’da Alkollü Gece Macerası Kötü Sonla Bitti: Arkadaşını Rögarda Buldu

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Acemler Metro İstasyonu'nun karşısında bulunan eski otobüs işletmesinin boş arazisinde ilginç bir…

2 Kasım 2024