Eğirdir Gölü, Türkiye’nin önemli tatlı su kaynaklarından biri olarak bilinirken, son dönemlerde yaşanan su çekilmesi ve aşırı otlanma nedeniyle yerel balıkçılar zor günler geçiriyor. 15 Kasım itibarıyla başlayan kerevit avı yasağına rağmen, göldeki mevcut durum balıkçıların ağlarının zarar görmesine neden oluyor.
Balıkçılar, artan ekipman maliyetlerine ve zorlaşan iş koşullarına dikkat çekiyor. İsmail Hun, göldeki değişimlerden duyduğu rahatsızlığı, “Sular çekildikçe ve göl otlarla doldukça, balık yerine yosun çekiyoruz ve bu durum hem ağlarımıza hem de geçimimize zarar veriyor. Eğirdir Gölü’nün bir an önce eski sağlıklı günlerine dönmesi gerekiyor” şeklinde ifade etti.
Hüseyin Boyekin ise 40 yıllık balıkçılık tecrübesiyle, göldeki su seviyesinin bu denli düşük olduğunu ilk kez gördüğünü belirtiyor. “Bilinçsiz sulama yüzünden gölümüz hızla küçülüyor, balıkçılık yapmak giderek zorlaşıyor. Yosun dolayısıyla sepetlerimizi çekmekte büyük güçlük çekiyoruz,” dedi.
Yerel balıkçılar, göldeki yaşamın sürdürülebilirliği için acil önlemler alınmasını ve durumun düzeltilmesi için yetkililerden yardım bekliyorlar.
Bolu Dağı Trafikte Kar Engeli: Türkiye'nin önemli transit yollarından biri olan D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı…
Giresun'un Görele ilçesinde yaşanan şiddetli fırtına, belediye ait bir düğün salonunun çatısını söküp attı. Park…
Bolu Dağı'nda mevsimin ilk ciddi kar yağışı, Düzce ve çevresinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Özellikle…
Sivas'ın Gülpınar köyünde kaybolan 80 yaşındaki Alzheimer hastası, yoğun arama çalışmaları sonucu 24 saat içinde…
Beylikdüzü Mermerciler Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren bir plastik enjeksiyon fabrikasında gece saatlerinde başlayan yangın, itfaiye…
TÜİK verilerine göre Sivas'ta motorlu kara taşıtı sayısı Ekim ayında 199 bin 511'e ulaştı.