Diyarbakır’da Küçük Narin’in Trajik Ölümü: Ağır Ceza Mahkemesi 22 Kişinin Zorla Getirilmesine Karar Verdi

Diyarbakır’da Küçük Narin’in Trajik Ölümü: Ağır Ceza Mahkemesi 22 Kişinin Zorla Getirilmesine Karar Verdi
20:40 - Ekim 24 2024 Perşembe

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde geçen yıl kaybolan ve sonrasında ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’la ilgili yargı süreci devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda, Narin’in annesi Yüksel, ağabeyi Enes, amcası Salim ve komşuları Nevzat Bahtiyar ‘iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme’ suçuyla suçlanıyor.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. Mahkeme, sanıkların üzerine atılı suçun ciddiyeti ve delillerin güçlü oluşu sebebiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Yaklaşan 7 Kasım’daki duruşma için, Narin’in babası Arif Güran ‘müşteki’ olarak, diğer 21 kişi ise ‘tanık’ sıfatıyla mahkemeye zorla getirilme kararı alındı. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu da duruşmaya ‘müşteki kurum’ olarak davet edildi.

Adli süreçte yeni deliller de gün yüzüne çıktı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Nevzat Bahtiyar’ın otomobiliyle Narin’in cansız bedenini dere yatağına taşıdığı belgelendi.

Rıdvan Kılıç

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi