Diyarbakır Anneleri, CHP Lideri Özgür Özel’i Eleştirdi

Diyarbakır Anneleri, CHP Lideri Özgür Özel’i Eleştirdi
22:05 - Ekim 23 2024 Çarşamba

Diyarbakır’da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarını geri almak amacıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan anneler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kente gelmesine rağmen kendilerini ziyaret etmemesini eleştirdi. Aileler, Özel’in bu tutumunu nefretle kınadıklarını belirtti.

Aileler adına konuşan Süleyman Aydın, 6 yıldır devam eden evlat nöbetinde CHP’nin kendilerini hiçe saydığını ifade etti. Aydın, Özel’in Diyarbakır ziyareti sırasında umutlandıklarını ancak hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirdi.

Özellikle Özel’in HDP’yle olan yakın ilişkilerinin altını çizen Aydın, CHP liderinin Diyarbakır’daki aileleri görmezden geldiğini söyledi. Diğer yandan, Hatice Levent isimli bir anne, Cumhurbaşkanı ve Devlet Bahçeli’nin kendilerine destek verdiğini, Özel’in ise Diyarbakır’da olmasına rağmen kapılarını çalmadığını vurguladı.

En sonunda Rauf Biçer, Özel’in kendilerine verdiği sözü tutmadığını, bu yüzden CHP’yi kınadıklarını açıkladı. Biçer, Özel’in eşini arayarak ziyaret sözü verdiğini ancak bu sözün yerine getirilmediğini belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi