Payas’taki kadınlar, yaşadıkları deprem felaketinin ardından üretime yönelerek ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaya çalışıyorlar. Bu amaçla kurdukları kooperatifte Anadolu motifleriyle süslenmiş kilim ve halılar dokuyorlar. Bu ürünler, şimdi de Japonya pazarına açılmış durumda.
Kooperatif çatısı altında birleşen kadınlar, açtıkları atölyede 8 dokuma tezgahında çalışarak, Anadolu’nun zengin kültürel mirasını yansıtan eserler ortaya koyuyorlar. Her bir tezgah, iki kadına iş imkanı sağlıyor ve bu şekilde toplamda 16 kadın bu atölyede emek veriyor.
‘Emekçi kadınlar olarak, ürettiklerimizle hem aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz hem de kültürel mirasımızı yaşatıyoruz.’ diye belirten Aysel Erdem, kooperatifin başkanı, Japon pazarına açılmanın heyecanını ve bu süreçte kendilerine destek olan yerel yöneticilere teşekkürlerini iletiyor.
‘Japon firmalarının Türk motiflerine olan ilgisi bizim için büyük bir fırsat.’ diyerek ekliyor Erdem, Anadolu motiflerinin Japonya’da gördüğü ilgiyi ve bu ilginin kooperatif için önemini vurguluyor.
Ürettikleri kilim ve halıların yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel bir değer taşıdığını belirten kadınlar, bu çalışmalarının kendilerine güç verdiğini ifade ediyorlar.
ABD Kongresi'nde düzenlenen Temsilciler Meclisi Gazi İşleri Komitesi toplantısında dikkat çeken bir protesto yaşandı. Eski…
Gümüşhane’de yaşanan trafik kazası, büyük bir felaketi de beraberinde getirebilirdi. Şiran ilçesinden Gümüşhane yönüne seyir…
İstanbul Havalimanı'nda Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Nijerya'dan Bangkok'a gönderilmekte olan bir kafes…
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'nin başkentinde düzenlediği kritik ziyaretler kapsamında Suriye'nin yeni lideri Ahmet eş-Şara…
Maç Özeti:Maçın henüz başlarında, 2. dakikada Attamah'ın elle müdahalesi sonucu Galatasaray penaltı kazandı. Penaltıyı Victor…
Sivas'ta bulunan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi, uygun fiyatları ve kaliteli hizmetleriyle hafta…