Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ Saldırısıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ Saldırısıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu
19:30 - Ekim 23 2024 Çarşamba

Rusya’nın Tataristan bölgesindeki Kazan şehrine BRICS Zirvesi için giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşmede, Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine yapılan terör saldırısı ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyı şiddetle kınayarak, ‘4 vatandaşımız şehit oldu, 14 vatandaşımız yaralandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum,’ dedi.

Erdoğan, Türkiye ve Rusya arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkilerin de ele alındığı görüşmede, iki ülke arasında devam eden işbirliklerine dikkat çekti. Ayrıca, yaptırım kapsamında olmayan ürünlerin ticareti konusunda iki ülkenin ticaret bakanlıklarının çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin ise, Türkiye’deki terör saldırısına ilişkin taziyelerini sunarak, terörle mücadelenin önemini vurguladı. Putin, ‘Türkiye ile olan ekonomik ve ticari işbirliğimiz gelişmeye devam ediyor. Geçen yıl 55 milyar dolarlık ticaret hacmimiz bu yılın ilk sekiz ayında yüzde 6,2 artış gösterdi,’ diye ekledi.

Toplantıda ayrıca, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ndeki gelişmeler ve turizm alanındaki işbirlikleri gibi konular da gündeme geldi. Putin, bu yıl Rusya’dan Türkiye’ye giden turist sayısının artışını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi