Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi, Bebek Sağlığına Kasteden Çeteyle İlgili İddianameyi Kabul Etti

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi, Bebek Sağlığına Kasteden Çeteyle İlgili İddianameyi Kabul Etti
15:16 - Ekim 28 2024 Pazartesi

İstanbul’da yeni doğan bebeklerin sağlığını tehlikeye atarak haksız kazanç sağlayan suç örgütüne yönelik soruşturma sonuçlandı. Hazırlanan fezleke Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından değerlendirildi ve ardından Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletildi. Mahkeme, iddianameyi inceleyerek kabul etti ve 47 sanığın yargılanmasına 18 Kasım’da başlanacak.

İddianame Detayları

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, 47 sanık ve 19 sağlık kuruluşu yer almakta. İddianamede belirtildiğine göre, Fırat Sarı liderliğindeki örgüt, yoğun bakım ünitelerinde doluluğu artırmak ve SGK’dan yüksek ödemeler almak amacıyla sahtecilik yapmış. Hastaların durumlarını evraklarda farklı göstererek ve bazı hasta yakınlarından fazladan ücret talep ederek ekonomik çıkar sağlamışlar. Bu süreçte, bebeklerin sağlık durumları göz ardı edilmiş ve bazılarının ölümüne sebep olmuşlar.

Şüpheliler, sağlık hizmetlerini yetersiz personelle sunmuş, bu durum bebek ölümlerinin artmasına neden olmuş. İddianamede, bebeklere gerekli tıbbi müdahalelerin yapılmaması ve uygun olmayan koşullarda tutulmaları sonucu enfeksiyon kapmaları ve hatta ölümleri detaylarıyla açıklandı.

Sanıklar arasında yer alan Fırat Sarı ve İlker Gönen’in 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar, Gıyasettin Mert Özdemir’in ise 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Melike İnal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi