Antalya’da Lüks Otelde Çıkan Yangın Panik Yarattı

Antalya’da Lüks Otelde Çıkan Yangın Panik Yarattı
22:55 - Ekim 18 2024 Cuma

Antalya, Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi’ndeki bir 5 yıldızlı otelde öğleden sonra meydana gelen yangın, büyük paniğe sebep oldu. Restoran bölümünde başlayan ve hızla yayılan yangın nedeniyle otel yoğun duman altında kaldı. Olaya müdahale için çok sayıda itfaiye, jandarma, UMKE, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. Oteldeki 550 misafir, yangının ilk dakikalarında dışarı tahliye edilirken, duman altında kalanlar için acil müdahaleler başlatıldı.

Balkonda Mahsur Kalanlar Vinçlerle Kurtarıldı

Yangın sırasında otelin balkonlarında mahsur kalan misafirler, vinçlerin yardımıyla güvenli bir şekilde tahliye edildi. Bu operasyon sırasında dumanlardan etkilenen bazı yabancı turistler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere sevk edildi.

Ekipler Yoğun Çaba Sarf Etti

Yangının kontrol altına alınması yaklaşık 2 saat sürdü. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz yangın yerinde incelemelerde bulundu. Topaloğlu, ‘Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz’ derken, Kaymakam Solmaz yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirtti.

Yangının Sebebi Araştırılıyor

Kaymakam Solmaz, yangının sebebinin henüz belirlenemediğini, ancak misafirlerin hızla tahliye edilmesi için yoğun çaba sarf edildiğini ifade etti. Otelde kalan misafirlerden 48’i tahliye edilirken, dumandan etkilenen 8 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

48 Misafir Kurtarıldı, 8’i Hastaneye Sevk Edildi

Dumandan etkilenen 8 misafir hastaneye sevk edildi. Bölgedeki şiddetli rüzgarın yangını körüklediği düşünülüyor. Tahliye işlemleri tamamlandı, yangının çıkış sebebi üzerine çalışmalar devam ediyor.

Ramazan Bozca – Suat Metin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi