ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Türk Doktora Öğrencisinin Vizesinin İptalini Doğruladı

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Türk Doktora Öğrencisinin Vizesinin İptalini Doğruladı
12:35 - Mart 28 2025 Cuma

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Guyana Devlet Başkanı Irfaan Ali ile yapılan ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Türk doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün vizesinin iptal edilmesi konusunda soruları yanıtlayan Rubio, öğrencinin F1 tipi öğrenci vizesinin eğitim amaçlı verildiğini ve başka amaçlar için kullanılmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

“Vizeniz iptal olduktan sonra, artık ülkede yasal olarak kalmıyorsunuz”, Rubio, öğrenci vizesi ile ülkeye gelip, üniversitelerde olay çıkaran veya sosyal aktivizmde bulunan öğrencilerin vizelerinin iptal edileceğini belirtti. Bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu ifade eden Rubio, “Eğitim almak üzere verilen vizelerin başka amaçlar için kullanılması, üniversite kampüslerinde istikrarsızlık yaratılmasına yol açabilir” dedi.

Rubio, ev sahipliği benzetmesi yaparak, misafir olarak kabul edilen kişilerin ev sahibine zarar vermesi durumunda evden gönderileceğini, aynı şekilde ABD’ye gelen öğrencilerin de ülkeye zarar verici faaliyetlerde bulunmaları halinde ülkeden gönderileceğini ifade etti. “300’den fazla vize iptal edildi, her gün yeni inceleme yapılıyor”, basın toplantısında vize iptallerine dair gelen sorulara yanıt veren Rubio, 300’den fazla vizenin iptal edildiğini ve her gün yeni incelemeler yapıldığını belirtti. Suç örgütlerine mensup kişilere karşı da benzer uygulamaların yapıldığını ekledi.

Dilek Kaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi