15 Temmuz Şehidinin Eşi, Fetullah Gülen’in Ölümünü Milli Bayram Olarak İlan Edilmesini Talep Ediyor

15 Temmuz Şehidinin Eşi, Fetullah Gülen’in Ölümünü Milli Bayram Olarak İlan Edilmesini Talep Ediyor
09:35 - Ekim 23 2024 Çarşamba

15 Temmuz 2016’da Ankara’da meydana gelen hain darbe girişimi sırasında şehit olan Medet Ekizceli’nin eşi Esra Ekizceli, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in ölüm haberini duyduktan sonra duygularını paylaştı. Esra Ekizceli, Fetullah Gülen’in ölüm gününün milli bayram olarak kutlanmasını önerdi.

“Fetullah Gülen’in ölümü bizim için bayram oldu”, diyen Esra Ekizceli, şehit eşi olarak geçirdiği zor yılları ve bu ölüm haberinin kendisine yaşattığı duygusal rahatlamayı dile getirdi. “Darbe girişiminin olduğu gece, eşim ve babam vatan savunması için sokağa çıktılar ve eşim Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit düştü. Geçen 8 yıl bizim için çok zor geçti. Ailem ve çocuklarımızla birbirimize destek olarak bu süreci atlattık. Şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhuna da huzur getirecek bu haberle çok mutlu olduk. Umarım öbür dünyada da şehitlerimizin elleri onun yakasında olur. Mezarı toprak kabul ederse, bu ölüm gününün milli bayram olarak ilan edilmesini arzu ediyoruz.”

Esra Ekizceli, eşinin şehitlikle ilgili arzularını ve o geceyi anlattı: “Eşim şehit olmayı çok istiyordu ve Allah ona bu makamı nasip etti.” Eşinin vatan savunmasına abdestli olarak çıktığını ve şehit olduktan sonra naaşının bozulmadan kaldığını, huzur içinde olduğunu belirtti.

Esra Ekizceli’nin bu duygusal ve milliyetçi talebi, 15 Temmuz’un yıldönümünde toplumda yankı bulmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi